Здравейте,имам нужда от малко разяснение.Това, което разбрах е че руския гражданин,с продължително пребиваване,дори и като член на  семейство на български гражданин не следва да внася здравни вноски и не попада в кръга на осигурените лица по чл 33 от ЗЗО.От друга страна има подписан договор за социална сигурност между Република България и Руската  федерация,касаещ/и не само/обезщетенията за временна неработоспособност +обезщетенията за майчинство+семейни помощи+пенсии.
      Това,означава ли че  съответното лице ,назначено на трудов няма да му се удържа здравна вноска,но ще му се изплащат болнични  за ОЗ +бременност и раждане и майчинство?
Благодаря!
Д6 в увелечение не е корекция. Подайте редовна Д6 за съответния месец само със сумите в увеличение. Или прочетете първите 3 реда от инструкциите към Д6
 Да,да ,имах предвид корекция на 1-цата,а Декл6 е редовна.Благодаря.
Здравейте имам следния проблем!През м. Септември са сключени допълнителни споразумения на определени работници,длъжността е друга ,но пък кодът не се променя. Програмата си ги генерира на два реда във ведомостта и съответно в декл.1. Но на НОИ не им харесва това и искат да ги коригирам.Проблемът дойде като ги обединих и се появиха разлики от по 2 до 5 стотинки,по два фонда.
Въпросът ми е:мога ли да подам корекции+декл.6 в увеличение,сега за м 09.?
Преди съм правила корекции до края на април,но нямаше промяна в декл.6.
И/или някакви други идеи и предложения?
Благодаря!